ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Το market24.gr λαμβάνει σοβαρά υπόψιν τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα των επισκεπτών και των χρηστών. Στο πλαίσιο αυτό καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να μειώνουμε συνεχώς την ανάγκη λήψης προσωπικών δεδομένων και να την περιορίζουμε στην λήψη μόνο των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που είναι απολύτως απαραίτητα για την ολοκλήρωση του σκοπού της χρήσης του Δικτύου. Κάθε λήψη, επεξεργασία και αποθήκευση προσωπικών δεδομένων γίνεται κατόπιν λήψης σχετικής αδείας από τον χρήστη (εκούσια).

Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του χρήστη Δικτύου υπόκειται στους όρους της παρούσας καθώς επίσης και στα οριζόμενα στο εθνικό, κοινοτικό και διεθνές δίκαιο σχετικά με την προστασία του ατόμου από την διαχείριση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως εκάστοτε ισχύουν.

Η παρούσα έκδοση των όρων προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (25-5-2018) συντάχθηκε λαμβάνοντας υπόψιν της τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού 2016/679 της Ε.Ε έτσι ώστε το Δίκτυο να συμμορφώνεται πλήρως με αυτούς και να προσφέρεται στους επισκέπτες/ χρήστες η μέγιστη δυνατή ασφάλεια και ενημέρωση σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα τους που διαχειρίζεται το Δίκτυο.

Οποιαδήποτε ενδεχόμενη μελλοντική σχετική ρύθμιση θα αποτελέσει αντικείμενο της παρούσας. Σε κάθε περίπτωση το Δίκτυο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής των όρων προστασίας των προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον σχετικό νομικό πλαίσιο.

Συνεπώς, οι παρόντες όροι προστασίας προσωπικών δεδομένων μπορεί να αναθεωρούνται και να ενημερώνονται οποιαδήποτε στιγμή και χωρίς προειδοποίηση παρότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να ενημερώνονται οι επισκέπτες κατά την είσοδό τους στο Δίκτυο. Οι χρήστες του Δικτύου παρακαλούνται να ελέγχουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους εν λόγω όρους για τυχόν αλλαγές, καθώς η συνεχής χρήση των υπηρεσιών του Δικτύου συνεπάγεται ότι αποδέχονται ανεπιφύλακτα όλες τις ενδεχόμενες τροποποιήσεις αυτών.

Σημαντικές πληροφορίες προσωπικών δεδομένων προς Εσάς:

«Δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα» αποτελεί κάθε πληροφορία που αφορά ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο («υποκείμενο των δεδομένων»)· το ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο είναι εκείνο του οποίου η ταυτότητα μπορεί να εξακριβωθεί, άμεσα ή έμμεσα, ιδίως μέσω αναφοράς σε αναγνωριστικό στοιχείο ταυτότητας, όπως όνομα, σε αριθμό ταυτότητας, σε δεδομένα θέσης, σε επιγραμμικό αναγνωριστικό ταυτότητας ή σε έναν ή περισσότερους παράγοντες που προσιδιάζουν στη σωματική, φυσιολογική, γενετική, ψυχολογική, οικονομική, πολιτιστική ή κοινωνική ταυτότητα του εν λόγω φυσικού προσώπου.

α) Το Δίκτυο ΔΕΝ συλλέγει προσωπικά στοιχεία των επισκεπτών πλην της περίπτωσης των cookies.

Ως επισκέπτες του Δικτύου μπορείτε να είστε ήσυχοι ότι κανένα απολύτως προσωπικό σας στοιχείο δεν αποθηκεύεται ή χρησιμοποιείται από εμάς.

β) Ο υπεύθυνος επεξεργασίας με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με οποιοδήποτε θέμα αφορά τα προσωπικά στοιχεία είναι η εταιρεία με την επωνυμία «DIGICULT Ε.Π.Ε.» με έδρα την Αθήνα, οδός Χάμιλτον αρ. 3, είναι διαθέσιμος στην διεύθυνση dpo@market24.gr και θα απαντήσει άμεσα σε κάθε ερώτημά σας.

γ) Το Δίκτυο συλλέγει προσωπικά στοιχεία των χρηστών του, μόνο όταν αυτοί οι ίδιοι εκουσίως τα παρέχουν. Τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών τα οποία συλλέγονται είναι τα ακόλουθα:

  • Ονοματεπώνυμο
  • Διεύθυνση
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας
  • Ηλεκτρονική διεύθυνση (email)
  • Ημερομηνία γέννησης

Τα ανωτέρω στοιχεία μας τα χορηγείτε οικειοθελώς κατά την έγγραφή σας ως χρήστης της υπηρεσίας newsletter ή κατά την υποβολή παραγγελιών. Τα στοιχεία αυτά παραμένουν στην κατοχή μας και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των σκοπών (ολοκλήρωση παραγγελίας / λήψη newsletters) για τους οποίους έχετε ενημερωθεί και ρητά συναινέσει δια της χορηγήσεως των σχετικών στοιχείων. Η χρήση των δεδομένων αυτών από το Δίκτυο για ενημερωτικούς σκοπούς ή για προωθητικές ενέργειες ή για να προβαίνει σε προτάσεις νέων προϊόντων ή υπηρεσιών προς το χρήστη γίνεται με δύο τρόπους: α) κατόπιν εγγραφής του χρήστη στην υπηρεσία Newsletter, ή β) με την χορήγηση αδείας (opt in) κατά την υποβολή της παραγγελίας εκτός αν ο τελευταίος δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο. Το Δίκτυο σε καμία περίπτωση δε θα διαθέσει προς πώληση ή άλλως μεταφέρει ή δημοσιοποιήσει προσωπικά στοιχεία των χρηστών του Δικτύου σε τρίτους, που δε σχετίζονται με το ίδιο (το Δίκτυο), χωρίς τη συγκατάθεσή του χρήστη, με εξαίρεση την εφαρμογή σχετικών νομικών υπαγορεύσεων και προς τις αρμόδιες και μόνο αρχές.

Τα προσωπικά σας στοιχεία υποβάλλονται σε σύννομη και θεμιτή επεξεργασία με διαφανή τρόπο σε σχέση με εσάς. Συλλέγονται για τους ανωτέρω καθορισμένους, ρητούς και νόμιμους σκοπούς και δεν υποβάλλονται σε περαιτέρω επεξεργασία κατά τρόπο ασύμβατο προς τους σκοπούς αυτούς. Είναι κατάλληλα, συναφή και περιορίζονται στο αναγκαίο για τους σκοπούς για τους οποίους υποβάλλονται σε επεξεργασία. Διατηρούνται υπό μορφή που επιτρέπει την ταυτοποίησή σας και μόνο για το διάστημα που απαιτείται για τους σκοπούς της επεξεργασίας τους, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν υπερβαίνει τα πέντε έτη από τον χρόνο χορήγησης.

Τα προσωπικά σας στοιχεία δεν υποβάλλονται σε καμία επεξεργασία κατά τρόπο που δεν εγγυάται την ενδεδειγμένη ασφάλεια τους, μεταξύ άλλων την προστασία τους από μη εξουσιοδοτημένη ή παράνομη επεξεργασία και τυχαία απώλεια, καταστροφή ή φθορά, με τη χρησιμοποίηση κατάλληλων τεχνικών ή οργανωτικών μέτρων. Μάλιστα, για την αρτιότερη φύλαξη τους κρυπτογραφούνται με σύγχρονες μεθόδους κρυπτογράφησης.

Ως υποκείμενο των προσωπικών σας δεδομένων έχετε την δυνατότητα να ζητήσετε από τον υπεύθυνο επεξεργασίας ενημέρωση σχετικά και πρόσβαση σε αυτά, ενώ διατηρείτε πάντοτε την δυνατότητα τροποποίησης ή εναντίωσης σε επεξεργασία, καθώς και το δικαίωμα στην μεταφορά τους ή την διαγραφή τους. Επίσης έχετε την δυνατότητα να απευθυνθείτε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (complaints@dpa.gr) αν αισθάνεστε ότι παραβιάζεται κάποιο από τα δικαιώματά σας σχετικά με τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα.

Το Δίκτυο περιλαμβάνει συνδέσμους (links) προς άλλους δικτυακούς τόπους οι οποίοι βρίσκονται υπό την ευθύνη τρίτων φορέων (φυσικά ή νομικά πρόσωπα). Σε καμία περίπτωση το δίκτυο δεν ευθύνεται για τους όρους προστασίας των προσωπικών δεδομένων τους οποίους αυτοί οι δικτυακοί τόποι ακολουθούν.

Το Δίκτυο είναι δυνατόν να επεξεργάζεται τμήμα ή το σύνολο των στοιχείων που έχουν αποστείλει οι επισκέπτες/ χρήστες για λόγους στατιστικούς και βελτίωσης των παρεχομένων υπηρεσιών - πληροφοριών του.

Ο επισκέπτης/ χρήστης μπορεί να επικοινωνήσει με το Δίκτυο προκειμένου να διασταυρώσει την ύπαρξη προσωπικού του αρχείου, την διόρθωση αυτού, την αλλαγή του ή την διαγραφή του.

Cookies

Το Δίκτυο μπορεί να συγκεντρώνει μη προσωπικά στοιχεία αναγνώρισης των χρηστών του χρησιμοποιώντας αντίστοιχες τεχνολογίες, όπως cookies ή/και την παρακολούθηση διευθύνσεων Πρωτοκόλλου Internet (IP). Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο κάθε επισκέπτη/ χρήστη και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του. Χρησιμοποιούνται για την διευκόλυνση πρόσβασης του επισκέπτη/ χρήστη όσον αφορά στη χρησιμοποίηση συγκεκριμένων υπηρεσιών ή/και σελίδων του Δικτύου, για στατιστικούς λόγους και προκειμένου να καθορίζονται οι περιοχές οι οποίες είναι χρήσιμες, δημοφιλείς ή για λόγους marketing.

Τα μη προσωπικά στοιχεία μπορεί να περιλαμβάνουν επίσης τον τύπο του φυλλομετρητή (browser) που χρησιμοποιεί ο επισκέπτης/ χρήστης, το είδος του υπολογιστή, το λειτουργικό του σύστημα, τους παρόχους διαδικτυακών υπηρεσιών και λοιπές πληροφορίες τέτοιου είδους. Επιπλέον, το σύστημα του Δικτύου συλλέγει αυτόματα πληροφορίες σχετικά με τις τοποθεσίες που επισκέπτεται ο επισκέπτης/ χρήστης της και σχετικά με τους συνδέσμους σε ιστό-τόπους / ιστό-σελίδες τρίτων που ενδέχεται να επιλέξει μέσω της χρήσης του Δικτύου.

Παρακάτω σας ενημερώνουμε για τα είδη των πληροφοριών που αποθηκεύονται στα cookies του Market24.gr

  • Cookies για την καταγραφή στατιστικών πλοήγησης
  • Cookes για την καταγραφή στατιστικών κίνησης
  • Cookies για την καταγραφή προτιμήσεων χρήστη
  • Cookies για αγαπημένα προϊόντα (wishlist)
  • Cookies για τα προβεβλημένα προϊόντα

Tα cookies αυτά είναι συμβατά από την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων που ορίζει η Google( http://google.com/intl/el/policies/privacy ).

Ο επισκέπτης/ χρήστης του Δικτύου μπορεί να ρυθμίσει το πρόγραμμα του για πλοήγηση στο Διαδίκτυο (web browser) κατά τέτοιο τρόπο ώστε είτε να τον προειδοποιεί για τη χρήση των cookies σε συγκεκριμένες υπηρεσίες είτε να μην επιτρέπει την αποδοχή της χρήσης cookies σε καμία περίπτωση. Σε περίπτωση που ο επισκέπτης/ χρήστης των συγκεκριμένων υπηρεσιών και σελίδων δεν επιθυμεί την χρήση cookies για την αναγνώριση του οφείλει να το δηλώσει στο σχετικό πεδίο και ενδέχεται να μην έχει περαιτέρω πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.

Το Δίκτυο περιλαμβάνει συνδέσμους προς άλλους δικτυακούς τόπους οι οποίοι βρίσκονται υπό την ευθύνη τρίτων φορέων (φυσικά ή νομικά πρόσωπα). Σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται το Δίκτυο για τους όρους προστασίας των προσωπικών δεδομένων τους οποίους αυτοί οι δικτυακοί τόποι ακολουθούν.

Για κάθε επικοινωνία με τον υπεύθυνο επεξεργασίας αποστείλατε μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στη διεύθυνση αλληλογραφίας dpo@market24.gr .

ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Επισκέπτες / χρήστες του Δικτύου που είναι ανήλικοι έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του Δικτύου μόνο με τη συγκατάθεση των γονέων ή των κηδεμόνων τους και δεν έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν τα προσωπικά τους στοιχεία. Σε περίπτωση υποβολής τέτοιων στοιχείων από ανήλικους, το δίκτυο διαγράφει τις σχετικές πληροφορίες. Εάν παρόλα αυτά κατατεθούν ψευδή στοιχεία κατά την συμπλήρωση της αίτησης εγγραφής μελών, το Δίκτυο δεν φέρει καμία ευθύνη.