Ακουστική διαφάνεια:  Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να εξεταστεί είναι αν χρειάζεστε ένα ηχητικά διαφανές ύφασμα. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα επιτρέψει στον ήχο να περάσει μέσα από το ύφασμα από ένα ηχείο το οποίο τοποθετείται απευθείας πίσω από την οθόνη. Εάν φτιάχνετε ένα surround σύστημα ήχου με ένα αριστερό, κεντρικό και δεξιό και δύο ηχεία surround, το κεντρικό ηχείο μπορεί να τοποθετηθεί πίσω  από τη οθόνη για καλύτερη  επίδραση. Αν δεν έχετε μια ηχοδιαπερατή οθόνη το κεντρικό ηχείο πρέπει να τοποθετηθεί πάνω ή κάτω από την οθόνη για να αποφευχθεί η αλλοίωση. Το αποτέλεσμα δημιουργείται με διάτρηση του υφάσματος με χιλιάδες εξαιρετικά μικρές τρύπες. Αν σκοπεύετε να τοποθετήσετε ένα ηχείο ακριβώς πίσω από την οθόνη σας, φροντίστε να αναφέρετε στον αντιπρόσωπο ότι χρειάζεστε ακουστικά διαφανές υλικό.

Συντήρηση και  καθαρισμός: Μερικά υφάσματα οθόνης μπορούν να καθαριστούν με νερό και σαπούνι. Άλλα πρέπει να προστατεύονται από κάθε είδους βλάβη ή σημάδια, καθώς κάθε προσπάθεια για καθαρισμό τους μπορεί να επιφέρει επιπλέον ζημιά στο ύφασμα. Εάν παίρνετε την οθόνη σας σε περιοχή εργασίας  τότε θα πρέπει να διαλέξουμε ένα ύφασμα που καθαρίζεται εύκολα.

Μέγεθος οθόνης : Μερικοί άνθρωποι λένε ότι η ιδανική απόσταση θέασης για θέατρο είναι 1,5 φορές το πλάτος της οθόνης. Έτσι, αν σκοπεύετε να δείτε την οθόνη από  μια απόσταση δώδεκα ποδιών, τότε  η  οθόνη θα πρέπει να είναι οκτώ μέτρα πλάτος. Αυτός ο τρόπος είναι λάθος. Το μέγεθος της οθόνης σε σχέση με την απόσταση θέασης είναι καθαρά θέμα προσωπικού γούστου. Να θυμάστε ωστόσο ότι αν κοιτάτε μια μεγάλη οθόνη από κοντινή απόσταση τα μάτια σας δεν θα είναι σε θέση να αναλύσει το σύνολο της οθόνης με την πρώτη φορά. Αυτό μπορεί να είναι δυσάρεστο  κατά τη διάρκεια δύο ωρών από μια ταινία.  Λάβετε υπόψη ότι κάθε προβολέας  έχει μόνο μια ορισμένη ποσότητα φωτός. Έτσι αν εστιάσεις το φως σε μια μεγάλη επιφάνεια η εικόνα θα δείχνει λιγότερο φωτεινή από το να το να εστιάσεις το φως σε μια μικρότερη επιφάνεια.

Αναλογίες εικόνας:  Όλοι οι πωλητές προσφέρουν οθόνες με μια ποικιλία μεγεθών, τόσο σε 4:3 και 16:9 αναλογίες εικόνας.( Αναλογία διαστάσεων είναι ο λόγος του πλάτους προς το ύψος της οθόνης. Η τυπική τηλεόραση είναι 4:3. Η νέα widescreen τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας έχει αναλογία 16:9. Οι περισσότερες ταινίες που φτιάχνονται σήμερα είναι μεγαλύτερες από 16:9.) Αυτό το ζήτημα  της αναλογίας  διαστάσεων δικαιολογεί κάποια προσοχή. 

Περίληψη:

Μετά την περιήγηση γύρω από το κομμάτι της οθόνης προβολής στην ιστοσελίδα μας , μπορείτε να πάρετε μια καλή ιδέα για τα συστήματα στήριξης (βάσης) που είναι διαθέσιμα, και  να διαλέξετε το καλύτερο για τους σκοπούς σας. Μπορείτε επίσης να πάρετε μια καλή ιδέα για το αν η οθόνη σας θα πρέπει να έχει (α) χαμηλό κέρδος ή υψηλό κέρδος, (β) ηχοδιαπερατή , και (γ) να καθαρίζεται εύκολα. Επίσης,  μπορείτε να αποφασίσετε για το επιθυμητό πλάτος της οθόνης σας και  για την αναλογία διαστάσεων.

Το να αγοράσεις την κατάλληλη οθόνη χρειάζεται μια μικρή έρευνα αλλά αξίζει τον κόπο.