Πώς να διαλέξω μια οθόνη προβολής; 

Εάν αγοράζετε προβολέα η πιθανότητα να χρειαστείτε οθόνη είναι πολλή μεγάλη. Εδώ είναι το σύντομο μάθημα για το πώς θα βρείτε την κατάλληλη οθόνη για εσάς.. Ένας συνδυασμός υφάσματος οθόνης και τρόπος τοποθέτησης  θα είναι ακριβώς σωστό για τις ιδιαίτερες ανάγκες σας. Για να εντοπίσετε την τέλεια λύση οθόνης, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Βήμα πρώτο: Επιλέξτε έναν τύπο τοποθέτησης.

Υπάρχουν πολλοί τύποι. Σταθερές βάσεις πλαίσιο: θα κρατήσει μια οθόνη άκαμπτη και σε μια συγκεκριμένη θέση. Το πλαίσιο μπορεί να τοποθετηθεί σε έναν τοίχο ή να τοποθετηθεί σε μια βάση έτσι ώστε το σύνολο της συναρμολόγησης (βάση, οθόνη προβολής, προβολέας) να  μπορούν να μετακινηθούν. Η σταθερή βάση πλαίσιο μπορεί να είναι μια πρακτική λύση, αν δεν σας πειράζει που θα έχετε την οθόνη εγκατεστημένη πάνω της και προσβάσιμη για χρήση όλο το χρόνο.

Εκτός από τις σταθερές επιλογές πλαισίου, κάθε ένας από τους πωλητές διαθέτει αναδιπλούμενη "roll up" βάση οθόνης που μπορεί να βιδωθεί σε ένα τοίχο κοντά στην οροφή, ως την οροφή ή ακόμη και ενσωματωμένη στην οροφή. Μηχανικά αναδιπλούμενη οθόνη («ηλεκτρικές οθόνες") μπορούν να ανυψωθούν και να κατεβαίνουν με το πάτημα ενός κουμπιού. Χειροκίνητη αναδιπλούμενη οθόνη βάσης  είναι συνήθως με ένα κορδόνι . Είναι λιγότερο ακριβές και μπορείτε να της χαμηλώνεται και να ανυψώνεται με το χέρι.

Το πλεονέκτημα της ανασυρόμενης  οθόνης, φυσικά, είναι ότι η οθόνη μπορεί να ανυψωθεί   όταν δεν είναι σε χρήση  . Αν το δωμάτιο είναι μια ειδική αίθουσα θεάτρου, αυτό μπορεί να μην  είναι απαραίτητο αλλά αν είναι σε μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, το να έχουμε την ικανότητα να απαλλαγούμε από την οθόνη όταν δεν είναι σε χρήση είναι πολύτιμη..

Αν θέλετε να έχετε ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα , μπορείτε να πάρετε οθόνες με αυτόματα συστήματα κάλυψης που σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε την περιοχή προβολής της οθόνης με βάση το υλικό βίντεο που προβάλλετε. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την τακτική τηλεόραση σε φόρμα 4:3, τότε κλείνουν τα μαύρα στοιχεία μάσκας για να αλλάξετε την οθόνη σας σε μορφή ευρύς οθόνης για μια ταινία.