Οι οθόνες προβολής σίγουρα έχουν κάποιο κόστος αλλά παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τα πλεονεκτήματά τους έναντι του απλού τοίχου.

 

Οθόνη Προβολής ή Τοίχος

  1. Οι  οθόνες προβολής έχουν οπτικές επικαλύψεις που ενισχύουν ανακλαστικές ιδιότητες τους. Οι λευκοί τοίχοι δεν το κάνουν. 
  2. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σίγουρα ένα τοίχο, αν θέλετε, και θα έχετε μια εικόνα που θα είναι σχετικά ικανοποιητική. Ωστόσο, σε σύγκριση με την εικόνα που θέλετε να πάρετε από μια οθόνη, τα  στιγμιότυπα δεν θα είναι τόσο φωτεινά , η  αντίθεση και ο  κορεσμός  των χρωμάτων θα μειωθεί (σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με την υφή του τοίχου ) και η  ευκρίνεια θα μειωθεί επίσης. Θα καταλήξετε με μια εικόνα που δεν είναι τόσο καλή όσο μπορεί ο προβολέα σας  να σας παρέχει.
  3. Επιπλέον, ένα πολύ σημαντικό  όφελος  μια οθόνης προβολής, το οποίο συχνά αγνοείται από τον αγοραστή, είναι η ύπαρξη του πλαισίου.  Ένα στερεό μαύρο πλαίσιο γύρω από μια εικόνα βίντεο ενισχύει ουσιαστικά την οπτική ποιότητα της ίδιας της εικόνας. Έτσι εκτός και αν ζωγραφίσετε ένα μαύρο παραλληλόγραμμο στον τοίχο σας με την ανωτέρω οθόνη θα χάσετε αυτό το ζωτικής σημασίας στοιχείο στην συνολική οπτική επαφή.
  4. Για εσάς που αρχίζετε από έναν απλό Projector (Προβολικό) κανονικής προβολής (entry level) μπορεί ο απλός λευκός τοίχος να φαίνεται σαν την πιο οικονομική και αποδοτική λύση με σχετικά ικανοποιητικά αποτελέσματα. Οι εξελίξεις όμως θα σας προλαβαίνουν: νέα πρότυπα στην κωδικοποίηση βίντεο, νέα τεχνολογία σε (DVD players, Blue-Ray Players και σε Προβολικά, αργά η γρήγορα θα καταστήσει τον τοίχο την λιγότερο καλή επιφάνεια για μια αξιοπρεπή προβολή.    
  5. Η αγορά όμως μιας Οθόνης Προβολής που θα διαρκέσει αρκετά χρόνια και θα είναι ικανή να ανταπεξέλθει στην καλύτερη δυνατή προβολή της εικόνας που θέλετε αποτελεί μια  επένδυση ζωής.
 

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μελετήσετε τις επιλογές σας, να σχεδιάσετε τον προϋπολογισμό σας , και τότε να κάνετε μια κατάλληλη επένδυση η οποία θα γίνει μόνο μια φορά, και θα την απολαμβάνεται συνέχεια.